Summer Sale - free shipping on all orders!
Personal menu
Ara
Blog arşivi
RSS

'2024' 'Ocak' blog yazısı

Audi A4 Motor Beyin Tamiri (ECU) Nasıl Yapılır?

Audi A4 Motor Beyin Tamiri (ECU) Nasıl Yapılır?

Beyin Tamiri Audi A4-2.0 motor 2011 model aracın sahibi garajımızı arayarak aracın EGR arızası olduğunu bildirdi. Aracının DPF (Diesel Particulate Filter) temiz olduğunu, egzozunu temizlettiğini ama aracın sorununun bir türlü çözülemediğini bildirdi.

Aracın sorununun motor beyninde olduğunu telefonda anladıktan sonra motor beynini söküp bize yollamasını istedik. BOSCH marka EDC17CP14 olan ECU (Motor Beyin)’yu masaüstüne aldık.

Audi A4 ECU Tamiri ?

BOSCH marka EDC17CP14 olan ECU’nun pinleri ile Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı arasında bağlantı yaptık. Bu bağlantıyı Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı aldığınızda yanında verilen, tüm ağır vasıta ve binek motor beyinlerinin hepsine kolaylıkla bağlanmanızı sağlayan Universal Soket ile yaptık.

Müşterilerimizin isteği dahilinde her motor beynine ait orijinal sokette yapabiliyoruz böylece direk ECU’ya soketi takıp bağlantınızı yapmış oluyorsunuz. Bağlantımızı yaptıktan sonra bilgisayardan Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı’na ait simülasyonumuzu acıyoruz. Araç marka ve modeli seçtikten sonra ECU (Motor Beyin) EDC17CP14’ü onaylıyarak simülasyon ekranımıza giriş yapıyoruz.

Simülasyonumuzu çalıştırdığımızda enjektörlerin sorunsuz ateşlediğini görüyoruz. Simülasyon ekranımızın sol tarafında bulunan ‘Sensors Power’ butonuna basarak sensör besleme voltajlarını kontrol ediyoruz. EGR sensör voltajının 5V olması gerekirken 1V olduğunu kırmızı ışık olarak gördük.

Simülasyon ekranımızın sağ tarafında bulunan sensör değerlerinde değişme yapmamızı sağlayan bölüme baktığımızda EGR sensörünün kırmızı ışıkta arıza uyarısı verdiğini görüyoruz. Daha sonra simülasyon ekranının üst kısmında bulunan ‘Component Description’ butonuna tıklayarak EDC17CP14’ün iç şemasını açıyoruz.

İç şemaya baktığımız da tüm komponentlerin ne işe yaradığını ve marka,modelini görüyoruz. Daha sonra ‘Electric Diyagram’ a tıklayarak EGR sensörüne ECU pinlerini ve bu pinlerin hangisinin toprak hangisinin besleme hangisinin sinyal olduğunu Simülasyon ekranımızda görüyoruz.

Böylelikle Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı kolaylıkla hem komponenti hem de pinleri çok kolay bir şekilde bulmuş oluyoruz.                Daha sonra beyin üzerinde EGR sensörünün bağlı olduğu komponenti kontrol ettiğimizde bacaklarının birbirine kısa devre olduğunu ve işlevini yitirdiğini tespit ettik.

Bir havya yardımıyla ECU’ya zarar vermeden arızalı komponenti söküyoruz ve yerine sağlam komponenti özenli bir şekilde yerleştiriyoruz. Bu işlemde ECU’ya zarar vermemek birinci önceliğimizdir.

Bu işlemleri yaptıktan sonra EDC17CP14’ü tekrar Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı’na bağlıyoruz ve simülasyon ekramızı açıyoruz.

Beyin Testi Cihazı

EGR sensörünü kontrol ettiğimizde arızanın gittiğini ve sensörün değerini değiştirerek çalışmasında bir sorun olmadığını görüyoruz. Böylece Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı ile Audi A4 BOSCH EDC17CP14’ün sorununu çok hızlı çok kolay ve minimum maliyetle çözmüş oluyoruz. Beyini müşterimize teslim ediyoruz. 

 Daha sonra beyin üzerinde EGR sensörünün bağlı olduğu komponenti kontrol ettiğimizde bacaklarının birbirine kısa devre olduğunu ve işlevini yitirdiğini tespit ettik. Bir havya yardımıyla ECU’ya zarar vermeden arızalı komponenti söküyoruz ve yerine sağlam komponenti özenli bir şekilde yerleştiriyoruz.

Bu işlemde ECU’ya zarar vermemek birinci önceliğimizdir.Bu işlemleri yaptıktan sonra EDC17CP14’ü tekrar Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı’na bağlıyoruz ve simülasyon ekramızı açıyoruz. EGR sensörünü kontrol ettiğimizde arızanın gittiğini ve sensörün değerini değiştirerek çalışmasında bir sorun olmadığını görüyoruz.

Böylece Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı ile Audi A4 BOSCH EDC17CP14’ün sorununu çok hızlı çok kolay ve minimum maliyetle çözmüş oluyoruz. Beyini müşterimize teslim ediyoruz. 

Bu ve bunun gibi daha birçok ürün hakkında bilgi edinmek istiyorum diyorsanız; 0850 755 02 30 numaralı telefonlardan bizlere ulaşabilirsiniz.

Farklı araçlar hakkında bilgi almak için tıklayınız.

Citroen C2 Beyin Tamiri (Ecu) Nasıl Yapılır?

Citroen C2 Beyin Tamiri (Ecu) Nasıl Yapılır?

Cıtroen C2-2006 Model-1.6 VTS-Benzinli-Beyin adı BOSCH ME7.4.4 araç için Ecutest Beyin Tamiri Cihazı multimetre ve havya seti kullanılmıştır.

Cıtroen C2 1.6 VTS motora sahip olan aracımızın sahibi garajımızı arayarak, aracının beyin arızası olduğunu, gösterge panelinde arıza lambası yandığını ve aracının gaz yemediğini belirtti. Müşterimizden beyini alarak masaüstüne taşıdık.

Citroen C2 Ecu Tamiri

Araç beynimizin öncelikle İmmobilizer kapatma (İmmo Off) işlemi için gerekli çalışmalarını yapıyoruz. Immobilizer kapatma işlemini gerçekleştirdikten sonra ME7.4.4 beynini Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı ile arasındaki bağlantımızı yapıyoruz.

Bu bağlantıyı ME7.4.4 beynine ait Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı’na uygun hale getirilmiş orijinal soketiyle ya da Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı aldığınızda yanında verilen bütün araç beyinlerine ağır vasıta ve binek araç olarak farketmeksizin kolaylıkla bağlanabileceğiniz unıversal kablo ile yapabilirsiniz.

Bağlantımızı yaptıktan sonra bilgisayarımızdan ECUTEST Simülasyonumuzu açarak kullanıcı adı ve şifremizi giriyoruz. Araç marka ve modelini seçiyoruz. Simülasyon ekranımıza giriş yapıyoruz. İlk olarak enjektörleri ve ateşleme bobinlerini kontrol ediyoruz ve sorunsuz olduğunu görüyoruz.

Daha sonra simülasyon ekranımızın sol alt tarafında bulunan ‘’Sensör Powers’’ butonuna tıklayarak sensörlere giden besleme voltajını kontrol ediyoruz.

Beyin Testi Cihazı

Gaz Pedalı Konum Sensörü besleme voltajının kırmızı renkli olduğunu arıza verdıgını görüyoruz. Simülasyon ekranımızın Sağ tarafında bulunan sensörlere değer vermemizi sağlayan bölüme baktığımızda Gaz Pedalı Konum Sensörü (APP) atadığımız sinyal değeriyle beyinden gelen sinyal değerinin uygun olmadığını ve arıza verdiğini simülasyon ekranımızda görüyoruz.

Böylece Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı ile ME7.4.4 beyninin arızasını kolaylıkla bulmuş oluyoruz.
Simülasyon ekranımızın üst tarafında bulunan ‘Elektrik Diyagram’ butonuna tıklayarak arızalı sensöre bağlı olan pinleri ve bu pinlerin sinyal tiplerini görüyoruz.

Daha sonra ‘Component Description’ butonuna tıklayarak ME7.4.4 Beyninin iç semasını açıyoruz. Burdan arızalı sensörümüzün bağlı olduğu devre elamınını kolaylıkla görüyoruz. Beyin üstünde devre elemanını multimetre yardımıyla kontrol ettiğimizde entegre bacaklarının kısa devre olduğunu tespit ediyoruz.

Havya yardımıyla entegremizi sökerek ECU’ya zarar vermeden yerine sağlam entegreyi takıyoruz. Böylelikle araç başında olmadan masa üstünde BOSCH ME7.4.4 beyninin arızası Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı ile en düşük maliyetle ve kesin çözümle çok kolay bir şekilde giderilmiş oldu ve beyin müşteriye teslim edildi.

Bu ve bunun gibi daha birçok ürün hakkında bilgi edinmek istiyorum diyorsanız; 0850 755 02 30 numaralı telefonlardan bizlere ulaşabilirsiniz.

Farklı araçlar hakkında bilgi almak için tıklayınız.

Cummins ISM11 Motoru ECU Tamiri

Cummins ISM11 Motoru ECU Tamiri

Cummins ISM11 motoruna ait CM876 kodlu motor beyin tamiri için masaüstüne aldık. Öncelikle CM876 ECU’su ile Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı arasında bağlantı yapıyoruz.

Cummins ISM11 Motoru ECU (Motor Beyin) Tamiri Nasıl Yapılır?

CM876 ECU’su ile bağlantıyı Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı yanında verilen, tüm ağır vasıta ve binek motor beyinlerinin hepsine kolaylıkla bağlanmanızı sağlayan Universal Soket ile yaptık.

Müşterilerimizin isteği dahilinde her motor beynine ait orijinal sokette yapabiliyoruz böylece direk ECU’ya soketi takıp bağlantınızı yapmış oluyorsunuz. Bağlantımızı yaptıktan sonra bilgisayardan Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı’na ait simülasyonumuzu açıyoruz.

Araç marka ve modeli seçtikten sonra ECU (Motor Beyin)’i Cummins ISM11- CM876 onaylayarak simülasyon ekranımıza giriş yapıyoruz. Simülasyon ekranımızı çalıştırdığımızda ilk olarak ‘Sensor Powers’ sensör besleme voltajlarını kontrol ediyoruz ve sorunsuz olduğunu görüyoruz.

Enjektörlerin çalıştığını hem simülasyon ekranında hem de Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı üzerinde görüyoruz. Enjektörlerin altında görünen kırmızı ışıkta arıza veren yerin üzerine geldiğimizde ‘Yakıt Kesme Aktüatörü (Fuel ShutOff Actuator)’ olduğunu görüyoruz.

Böylece CM876 ECU’sunun arızasını bulmuş oluyoruz. Daha sonra simülasyon ekranımızda ‘Component Description’ butonuna tıklayarak CM876 ECU’sunun iç şemasını görüyoruz. Burada devre elemanlarının görevi ve markası yazıyor.

Beyin Testi Cihazı

Buradan Yakıt Kesme Aktüatörünü kontrol eden devre elemanını buluyoruz. Daha sonra ‘Electric Diyagram’ a tıklayarak Yakıt Kesme Aktüatörü’nün bağlı olduğunu pin uçlarını ve sinyal tiplerini görüyoruz.

Böylelikle Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı sayesinde hem devre elemanını hem de pin uçlarını öğrenmiş oluyoruz. İlk olarak ECU pininden Yakıt kesme aktüatörünün bağlı olduğu devre elemanına kadar olan devre yolunu multimetre ile kontrol ediyoruz, sorunsuz olduğunu görüyoruz.

Devre yolunda sorunsuz olduğunu gördükten sonra bağlı olduğu devre elemanını kontrol ediyoruz ve işlevini yitirdiğini, entegre bacaklarının şaseye kısa devre olduğunu gözlemliyoruz.

Havya yardımıyla ECU’ya zarar vermeden arızalı entegreyi sökerek yerine sağlam entegreyi yerleştiriyoruz. İşlemimizi yaptıktan sonra CM876 ECU’sunu tekrar Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı’na bağlıyoruz.

Simülasyon ekranımızı açtığımız ECU’da sorun olmadığını sorunsuz bir şekilde çalıştığını görüyoruz ve testimizi tamamlamış oluyoruz. Böylece Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı sayesinde CM876 ECU’sunun sorununu en hızlı, en kolay ve en düşük maliyetle yapıyoruz. CM876 ECU’sunu müşterimize teslim ediyoruz.

Bu ve bunun gibi daha birçok ürün hakkında bilgi edinmek istiyorum diyorsanız; 0850 755 02 30 numaralı telefonlardan bizlere ulaşabilirsiniz.

Farklı araçlar hakkında bilgi almak için tıklayınız.

Dsg Şanzıman Beyni Tamiri

Dsg Şanzıman Beyni Tamiri

Dsg Şanzıman Beyni Tamiri -Volkswagen Passat 1.6 TDI BlueMotion DSG şanzıman olan araç sahibi garajımızı arayarak aracının vites geçişlerinde sorun olduğunu, rampalarda ve hızlanmada sorun yaşadığını belirtti.

Tamirciye götürdüğünü mekanik aksamında sorun olmadığını şanzıman beyninden şüphelendiğini belirtti. Biz de aracın şanzıman beynini sökerek bize yollamasını istedik.DSG şanzıman beynini masaüstüne aldık.

Garajımızda bulunan hem satışını yaptığımız hem de kullandığımız arıza tespit cihazları ve otomotiv siteleri yardımıyla DSG şanzıman beynine ait şemayı buluyoruz. Daha sonra bu şema sayesinde iletişim pinlerini ve güç pinlerini tespit ediyoruz.

Pinlerini tespit ettiğimiz DSG şanzıman beyninin güç pinlerine voltaj veriyoruz. Beyine ait güç pinlerini tespit etmek çok önemlidir çünkü yanlış olan pinlere voltaj uyguladığımızda DSG şanzıman beyninin içinde bulunan tüm devre elemanlarını patlatabiliriz.

Birçok tamirci kolay bir arızası olan şanzıman beyninin yanlış pinlerine voltaj uygulayarak şase yaptırdığı için araç sahibine yeni şanzıman beyni takması gerektiğini, eskisinin kullanılamaz halde olduğunu söylüyor.

Termal kamera yardımıyla devre üzerindeki komponentleri izlediğimizde 2 diyot ve 1 mosfetin patlamış olduğunu diğer devre elemanlarının normal bir şekilde çalıştığını görüyoruz. Patlamış olan devre elemanlarının görevinin yerine getirmemesi diğer devre elamanlarını da etkilediği için araç vites geçişlerini sağlıklı bir şekilde uygulayamıyor.

Beyin Testi Cihazı

Şanzıman beyni doğru sinyal yollayamıyor. Beyine zarar vermeden havya yardımıyla diyotları ve mosfeti devre üzerinden söküyoruz. Önce lehim teli ile temizliyoruz. Daha sonra özenli bir şekilde yeni diyotları ve mosfeti devre üzerine lehimliyoruz.

Tiner veya alkol ile lehimlediğimiz yerleri siliyoruz. Multimetre yardımıyla lehimlediğimiz devre elemanlarının bacaklarını kontrol ediyoruz. Beyine tekrar güç vererek termal kamera ile baktığımızda tüm komponentlerin sorunsuz bir şekilde çalıştığını görüyoruz ve test etmiş oluyoruz.

DSG beyninin ait olduğu aracı garajımıza alarak beyni takıyoruz ve test sürüşüne çıkıyoruz. Vites geçişlerinde bir sorun olmadığı görülüyor ve müşteriye teslim ediyoruz. Böylelikle hızlı ve en ekonomik şekilde beyinin sorununu çözmüş oluyoruz.

Bu ve bunun gibi daha birçok ürün hakkında bilgi edinmek istiyorum diyorsanız; 0850 755 02 30 numaralı telefonlardan bizlere ulaşabilirsiniz.

Farklı araçlar hakkında bilgi almak için tıklayınız.

Ecu Nedir?

Ecu Nedir?

ECU nedir? (Elektronik Kontrol Ünitesi) araçlarda kullanılan ve bütün sistemlerini kontrol edilmesini sağlayan sisteme denir. Diğer bir deyim ile Motor Beyni anlamına gelmektedir.

Araçlardaki sensörlerin ve motor üzerindeki parçaların kontrol eder, denetler ve araç içerisinde ki parametreleri hesaplayan elektronik bir sistemdir. Bir otomobili güvenli bir biçimde kullanmak ve ondan gerçekten performans elde etmek için onun aracın tüm verilerini dikkatle ve anlık olarak değerlendirmek önemlidir.

Bu görevi araçta ECU (Motor Beyin) üstleniyor, çalışma prensibi bu şekildedir.
Motor Beyni’nin iç şemasına baktığımızda entegreler, transistörler, mosfetler, diyotlar, dirençler, kapasitörler vb. devre elemanlarından oluşmaktadır.

Motor Beyinleri araçtan araca genellikle farklılıklar göstermektedir. Birbirinden farklı bazı araçlarda da aynı Motor Beyni kullanılabilmektedir. Bunun sebebi araçların aynı parametre ve motor sistemine sahip olmalarıdır.

Örneğin: VW GOLF 1.6 2006 model aracın ve VW PASSAT 1.6 2010 model aracın motor beyni SIMOS marka PCR2.1’dir. İki araçta aynı motor beynini kullanmaktadır.

Bu motor beyinlerini karşılaştırdığınızda sadece yazılımları farklılık gösterebilir. Bu örnekleri daha fazla yazabiliriz. Peugeot ve Citroen marka bazı araçlarda aynı motor beynini kullanmaktadır.

Ecu Arızası ve Tamiri Nasıl Yapılır?

ECU (Motor Beyin)’da arıza olması durumunda gösterge panelinde çeşitli arıza lambaları yanacaktır. Arızanın durumuna göre araç tepki verecektir.

Mesela aracımızda İmmobilizer arızası var ise gösterge panelinde araç üzerinde anahtar olan bir işaret yanacaktır ve aracın kontağını çevirdiğiniz halde aracın kontağını algılamayacaktır.

Beyin Testi Cihazı

İlk önce aracın üzerinden ECU’yu sökerek masaüstüne almalıyız.Bu durumda aracın arızası ne ise ilk olarak ECU(Motor Beyni) üzerinde arızalı olan parçayı yöneten ECU’daki pinleri bulmak gerekir.

Daha sonra bu pinlerin devre üzerindeki yolu izleyerek bağlı olduğu devre elemanlarını ve entegreyi bulmak gerekir.

Bulduktan sonra bağlı olduğu devre elemanlarını ve entegremizi kontrol etmemiz gerekir. Arızalı olarak gördüğümüz devre elemanı veya entegreyi ECU’ya zarar vermeden havya yardımıyla söküp yerine aynı devre elemanı veya entegreyi takmamız gerekir.

En son aşamada ise motor beynini araca takıp arızayı giderip gidermediğimizi test etmeliyiz.

Ama Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı’na sahip olduğunuzda ECU tamiri için bütün yapılan işlemler minimum maliyete iniyor, size hız kazandırıyor ve araç olmadan masaüstünde çok kolay bir şekilde tamir etmenizi sağlıyor.

Peki bunu nasıl sağlıyor?

ECU (Motor Beyni)’yu Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı’na bağlayıp simülasyon ekranını açtığınızda size arızalı olan sensör veya enjektörünü kırmızı ışıklı olarak gösteriyor.

Daha sonra bu arızanın bağlı olduğu ECU üzerinde ki pinleri ve bağlı olduğu entegreyi gösteriyor. Bize sadece entegreyi kontrol etmek kalıyor. Arızayı çözdüğümüzde motor beynini Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı’na bağlayıp arızanın çözülüp çözülmediğini kontrol edebiliriz.

Yani araç başında çalışmanıza gerek yok masaüstünde kolaylıkla halledebiliyorsunuz Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı sayesinde. Teknik destek ve yardım için bize ulaşabilirsiniz.

Bu ve bunun gibi daha birçok ürün hakkında bilgi edinmek istiyorum diyorsanız; 0850 755 02 30 numaralı telefonlardan bizlere ulaşabilirsiniz.

Farklı araçlar hakkında bilgi almak için tıklayınız.

Bosch EDC7UC31 Beyin Testi

Bosch EDC7UC31 Beyin Testi

Beyin Adı: BOSCH EDC7UC31Beyin Testi
Araç Bilgileri: FORD CARGO 1846- 2013 Model-Dizel-6 Silindir-EURO 5
Kullanılan Malzemeler: Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı, Termal Kamera (İsteğe Bağlı), multimetre ve havya seti
FORD CARGO 1846 EURO 5 ağır vasıta sahibi garajımızı arayarak, ağır vasıtanın normal yakıt tüketiminden 2 katı fazla yakıt yaktığını ve motor arıza lambasının yandığını belirtti.

Müşterimize ilk olarak aracı 10 dakika çalışır halde bırakıp 10 dakika sonra ya da yolda giderken motor sıcaklığını kontrol etmesini söyledik ve motor sıcaklığının artmadığını öğrendik. Ustasına öncelikle motor soğutma suyu sıcaklık (ECT) sensörünün fişlerini ve kablosunu kontrol etmesini kontrol etmesini söyledik ve sokette, kablosunda bir sorun olmadığını belirtti.

Aracın (ECT) motor soğutma suyu sensörünün beyin üzerinde arızası olduğunu tespit ettik çünkü motor soğutma suyu sıcaklık sensörü motor beynine motor sıcaklığını hep düşük olduğu sinyalini verdiği için motor enjektörleri daha çok ateşliyor, yüksek rölantide çalışmasını sürdürmesini ve daha çok yakıt tüketmesini sağlıyor.

Bunun üzerine sorun motor beyninde olduğu için motor arıza lambasını yakıyor. FORD CARGO 1846’nın beynini araçtan söküp masaüstüne aldık.Masaüstünde FORD CARGO 1846’ya ait olan BOSCH EDC7UC31 beyninin pinleri ile Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı arasında bağlantı yapıldı.

Bu bağlantıyı BOSCH EDC7UC31 beynine ait soket yardımıyla ya da ECUTEST cihazını aldığınızda yanında verilen tüm araçlara rahatça bağlantı yapmanızı sağlayan Unıversal Kablo yardımıyla yapabilirsiniz. Unıversal kablomuz ile bağlantıyı yaparak bilgisayarımızda ECUTEST programını çalıştırdık.

Araç marka ve modelini seçtikten sonra BOSCH EDC7UC31 beynini onaylayarak simülasyon ekranımız açılıyor. Simülasyon ekranımız açıldığında ilk olarak sol tarafta bulunan ‘Sensor Powers’ butonuna tıklayarak sensörlere giden besleme voltajlarını kontrol ettik ve sorunsuz olduğunu gözlemledik.

Simülasyon ekranımızın sağ tarafında bulunan Sıcaklık-Konum (Seviye)-Basınç sensörlerini kontrol ediyoruz. Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı bize bu sensörlere kolaylıkla değer ataması yapmamızı sağlıyor. Bu atadığımız değerleri isteğe bağlı olarak Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı ön yüzünde bulunan OBD soket giriş yerine bağlayacağımız herhangi bir arıza tespit cihazı ile de kontrol edebiliriz.

Motor soğutma suyu sıcaklık (ECT) sensörüne atadığımız değer ile ekranda gösterilen değerin farklı olduğunu ve sensörün kırmızı renkte arıza uyarısı verdiğini gözlemliyoruz ve sorunu Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı ile kolaylıkla tespit etmiş oluyoruz.

Motor soğutma suyu sıcaklık (ECT) sensörünün arızalı olduğunu tespit ettikden sonra simülasyon ekranımızın üst kısmında bulunan ‘Component Description’ butonuna tıklayarak Motor soğutma suyu sıcaklık (ECT) sensörünün bağlı olduğu entegreyi gördük daha sonra buradan çıkarak ‘ECU Elektrik Diyagramı’na tıklayarak Motor soğutma suyu sıcaklık (ECT) sensörüne bağlı olan pinleri öğrenerek pinlerin yolu kontrol edildi ve yolda bir sıkıntı olmadığı multimetre yardımıyla kontrol edildi.

Motor soğutma suyu sıcaklık (ECT) sensörünün bağlı olduğu entegreyi multimetreyle kontrol ettiğimizde entegre bacaklarının birbirine kısa devre olduğunu, termal kamerayla baktığımızda da normalin çok üstünde ısındığını, işlevini yitirdiğini hem multimetreyle hem de termal kamera yardımıyla tespit etmiş olduk.

Beyin Testi Cihazı

Motor soğutma suyu sıcaklık (ECT) sensörünün yöneten bu entegre işlevini yitirdiği için sensörün doğru çalışmasına izin vermediğini gözlemlendi. Motor soğutma suyu sıcaklık (ECT) sensörünü yöneten entegreyi havya ekipmanlarıyla ECU ya zarar vermeden sökerek yerine sağlam olan entegre yerleştirildi.

Entegreyi değiştirdikten sonra beyni tekrar Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazına bağladık. Motor soğutma suyu sıcaklık (ECT) sensörünün sorunsuz çalıştığını, sensöre atadığımız değer ile gösterdiği değerin aynı olduğunu ve sorunsuz çalıştığını Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı yardımıyla masaüstünde gördük.

Böylelikle araç başında olmadan masaüstünde BOSCH EDC7UC31 beyninin arızası Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı ile en düşük maliyetle ve kesin çözümle çok kolay bir şekilde giderilmiş oldu ve beyin müşteriye teslim edildi.

Bu ve bunun gibi daha birçok ürün hakkında bilgi edinmek istiyorum diyorsanız; 0850 755 02 30 numaralı telefonlardan bizlere ulaşabilirsiniz.

Farklı araçlar hakkında bilgi almak için tıklayınız.

Iveco Trakker Motor Beyin Tamiri

Iveco Trakker Motor Beyin Tamiri

IVECO TRAKKER-EURO5 ağır vasıta sahibi garajımızı arayarak aracının ECU(Motor Beyin Tamiri)’da arıza olduğunu bildirdi.

Aracının hareket etmediğini, marş almadığıbı bildirdi. Bizde ECU (Motor Beyin)’yu bize yolladığı takdirde yardımcı olacağımızı söyledik. Daha sonra aracın ECU (Motor Beyin)’sunu masaüstüne aldık.

IVECO TRAKKER ECU (Motor Beyin) Tamiri Nasıl Yapılır?

IVECO TRAKKER EURO-5 aracına ait olan BOSCH EDC7UC31 ECU’sunu masaüstünde incelemeye başlıyoruz. Öncelikle BOSCH EDC7UC31 ile Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı arasında bağlantı yapıyoruz.

Bu bağlantıyı Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı yanında verilen, tüm ağır vasıta ve binek motor beyinlerinin hepsine kolaylıkla bağlanmanızı sağlayan Universal Soket ile yaptık.

Müşterilerimizin isteği dahilinde her motor beynine ait orijinal sokette yapabiliyoruz böylece direk ECU’ya soketi takıp bağlantınızı yapmış oluyorsunuz. Bağlantımızı yaptıktan sonra bilgisayardan Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı’na ait simülasyonumuzu açıyoruz.

Araç marka ve modeli seçtikten sonra ECU (Motor Beyin) BOSCH EDC7UC31’ü onaylayarak simülasyon ekranımıza giriş yapıyoruz. Simülasyon ekranımızı çalıştırdığımızda enjektörlerin çalışmadığını görüyoruz.

ECU ile Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı arasında bağlantımızı kontrol ettikten sonra, Enjektörlerin ateşlemesini sağlayan Krank mili sensörü (CKP) ve Eksantrik mili Sensörü (CMP) olduğu için simülasyon ekranımızın üst tarafında bulunan ‘Component Description’ butonuna tıklayarak BOSCH edc7uc31 ECU’sunun iç şemasını görüyoruz.

Beyin Testi Cihazı

Burada devre elemanlarının görevi ve markası yazıyor. Buradan Krank mili sensörü (CKP) ve Eksantrik mili Sensörü (CMP)’nü kontrol eden devre elemanını buluyoruz. Daha sonra ‘Electric Diyagram’ a tıklayarak CKP ve CMP sensörlerine bağlı olan pin uçlarını ve sinyal tiplerini görüyoruz.

Böylelikle Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı sayesinde hem devre elemanını hem de pin uçlarını öğreniyoruz. Multimetre yardımıyla öncelikle ECU’da bağlı olduğu devre elemanını kontrol ediyoruz, devre elemanının işlevini yitirdiğini, bacaklarının toprak hattına kısa devre olduğunu multimetre ile anlıyoruz.

Daha sonra ECU’ya zarar vermeden bozuk olan devre elemanını söküp yerine sağlam olan devre elemanını takıyoruz. Bu işlemden sonra ECU’muzu EDC7U31’i tekrar Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı’na bağlıyoruz.

Test ediyoruz ve sorunun çözüldüğünü, ECU’nun sorunsuz bir şekilde çalıştığını, enjektörlerin hepsinin normal bir şekilde çalıştığını gözlemledik. Böylece Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı sayesinde BOSCH EDC7UC31 ECU’sunun sorununu en hızlı, en kolay ve en düşük maliyetle yapıyoruz. BOSCH EDC7UC31 ECU’sunu müşterimize teslim ediyoruz.

Bu ve bunun gibi daha birçok ürün hakkında bilgi edinmek istiyorum diyorsanız; 0850 755 02 30 numaralı telefonlardan bizlere ulaşabilirsiniz.

Farklı araçlar hakkında bilgi almak için tıklayınız.

Jeep Grand Cherokee Motor Beyin Tamiri

Jeep Grand Cherokee Motor Beyin Tamiri

JEEP Grand Cherokee arazi aracı sahibi garajımızı arayarak araç ECU (Motor Beyin Tamiri)’da sorun olduğunu bildirdi. Bizde beyini bize yollamasını söyledik ve araçta mekanik bir arıza var mı diye sorduk kendisine. Müşterimiz mekanik sorun olmadığını araçta yağ seviyesi normal olduğu halde yağ arızası verdiğini bildirdi.

JEEP Grand Cherokee ECU (Motor Beyin) Tamiri Nasıl Yapılır?

JEEP Grand Cherokee arazi aracına ait BOSCH EDC15C5 ECU (Motor Beyin)’yu masaüstüne aldık. BOSCH EDC15C5 ile Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı arasında bağlantı yaptık.

Bu bağlantıyı Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı aldığınızda yanında verilen, tüm ağır vasıta ve binek motor beyinlerinin hepsine kolaylıkla bağlanmanızı sağlayan Universal Soket ile yaptık.

Müşterilerimizin isteği dahilinde her motor beynine ait orijinal sokette yapabiliyoruz böylece direk ECU’ya soketi takıp bağlantınızı yapmış oluyorsunuz. Bağlantımızı yaptıktan sonra bilgisayardan Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı’na ait simülasyonumuzu açıyoruz.

Araç marka ve modeli seçtikten sonra ECU (Motor Beyin) BOSCH EDC15C5’i onaylayarak simülasyon ekranımıza giriş yapıyoruz. Daha sonra simülasyon ekranımızın sağ tarafında bulunan sensörlere kontrol ettiğimizde ‘’Basınç Sensör’’ kategorisinde ki ‘Oil Pressure Sensor (Yağ Basınç Sensör)’ arızalı olduğunu kırmızı ışıkta bize uyarı verdiğini gözlemledik.

Diğer sensörlerimize baktığımız da değerlerini değiştirdiğimiz halde bir sorun olmadığını görüyoruz. Daha sonra simülasyon ekranımızın üst kısmında bulunan ‘Component Description’ butonuna tıklayarak BOSCH EDC15C5 iç semasını açıyoruz. Burada hangi entegrenin ne işe yaradığını, markasını ve modelini ekranda görebiliyoruz.

Beyin Testi Cihazı

Yağ Basınç Sensör’ünün bağlı olduğu devre elemanını buluyoruz. Daha sonra ‘Electric Diyagram’ a tıklayarak Yakıt Sıcaklık Sensör’üne bağlı olan pinleri görüyoruz. Daha sonra bir multimetre yardımıyla öncelikle pinlerin yolunu kontrol ediyoruz.

Pinlerin entegreye bağlı olduğu yolu takip ettiğimizde yolda kopukluk olduğunu Multimetre yardımıyla tespit ediyoruz. Bu yol kopuklukları gözle görülmeyecek derecede olabiliyor. Bunun için multimetre kullanmak en sağlıklı yöntemdir. Daha sonra yolumuzu bir havya yardımıyla tamamlıyoruz, sorunumuzu çözmüş oluyoruz.

Test etmek için BOSCH EDC15C5 ECU’sunu tekrar Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı’na bağlıyoruz. Simülasyon ekranımızı tekrar açtığımızda sensörleri kontrol ettiğimizde sorunun giderildiğini diğer sensörlerinde normal olarak çalıştığını görüyoruz.

Böylelikle Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı sayesinde JEEP Grand Cherokee arazi aracına ait BOSCH EDC15C5 ECU’nun sorununu hızlı, kolay ve minimum maliyetle çözmüş oluyoruz.

Bu ve bunun gibi daha birçok ürün hakkında bilgi edinmek istiyorum diyorsanız; 0850 755 02 30 numaralı telefonlardan bizlere ulaşabilirsiniz.

Farklı araçlar hakkında bilgi almak için tıklayınız.

 

Kia Picanto Motor Beyin Tamiri

Kia Picanto Motor Beyin Tamiri

Kia Picanto 1.1 araç sahibi garajımızı arayarak ECU (Motor Beyin Tamiri)’da arıza olduğunu bildirdi. Aracının bujilerini değiştirdiğini ama aracın hata verdiğini, çekişten düştüğünü ve yakıt olarak fazla yakmaya başladığını bildirdi. Bizde ECU (Motor Beyin)’yu bize yollamasını, yardımcı olacağımızı söyledik.

Kia Picanto ECU (Motor Beyin) Tamiri Nasıl Yapılır?

Kia Picanto 1.1 aracına ait olan KEFICO 39110-02055 olan ECU’yu masaüstüne aldık. Öncelikle KEFICO 39110-02055 ile Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı arasında bağlantı yapıyoruz.

Bu bağlantıyı Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı yanında verilen, tüm ağır vasıta ve binek motor beyinlerinin hepsine kolaylıkla bağlanmanızı sağlayan Universal Soket ile yaptık.

Müşterilerimizin isteği dahilinde her motor beynine ait orijinal sokette yapabiliyoruz böylece direk ECU’ya soketi takıp bağlantınızı yapmış oluyorsunuz. Bağlantımızı yaptıktan sonra bilgisayardan Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı’na ait simülasyonumuzu açıyoruz.

Araç marka ve modeli seçtikten sonra ECU (Motor Beyin) KEFICO 39110-02055 ’i onaylayarak simülasyon ekranımıza giriş yapıyoruz. Simülasyonumuzu çalıştırdığımız da enjektörlerin normal çalıştığını fakat Ateşleme Bobinlerinin arızalı olduğunu, düzenli çalışmadığını, simülasyon ekranında arıza verdiğini gözlemliyoruz.

Daha sonra sensörlere, valflere baktığımızda sorunsuz olduğunu görüyoruz. Böylece KEFICO 39110-02055 ECU’sunun sorununu bulmuş oluyoruz. Arızayı bulduktan sonra ilk olarak simülasyon ekranımızda ‘Component Description’ butonuna tıklayarak KEFICO 39110-02055 ECU’sunun iç şemasını görüyoruz.

Burada devre elemanlarının görevi ve markası yazıyor. Buradan Ateşleme bobinlerinin bağlı oldukları transistörleri ve entegreyi öğreniyoruz.

Daha sonra ‘Electrcic Diyagram’ a tıklayarak Ateşleme Bobinlerine bağlı pin uçlarını, bu pinlerin sinyal tiplerini görüyoruz. Multimetre ile pinlerden ilk olarak devre elemanlarına kadar olan devre yolunu kontrol ediyoruz.

Beyin Testi Cihazı

Yolda bir sorun olmadığını görüyoruz. Ateşleme bobinlerinin bağlı olduğu transistörleri kontrol ettiğimizde sorun olmadığını görüyoruz.

Bağlı oldukları entegreyi kontrol ettiğimizde entegrenin işlevini yitirdiğini, yüksek voltaj çekerek yandığını görüyoruz. Havya yardımıyla ECU’ya zarar vermeden arızalı entegreyi sökerek yerine sağlam entegreyi yerleştiriyoruz.

KEFICO 39110-02055 Motor beynini tekrar Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı’na bağlıyoruz. Simülasyon ekranımızı açtığımızda sorunun çözüldüğünü, Ateşleme Bobinlerinin sorunsuz bir şekilde çalıştığını gözlemledik.

Böylece Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı sayesinde KEFICO 39110-02055 ECU’sunun sorununu en hızlı, en kolay ve en düşük maliyetle yapıyoruz. KEFICO 39110-02055 ECU’sunu müşterimize teslim ediyoruz.

Bu ve bunun gibi daha birçok ürün hakkında bilgi edinmek istiyorum diyorsanız; 0850 755 02 30 numaralı telefonlardan bizlere ulaşabilirsiniz.

Farklı araçlar hakkında bilgi almak için tıklayınız.

 

Man TGA Bosch EDC7C3 Beyin Testi

Man TGA Bosch EDC7C3 Beyin Testi

Beyin Adı: BOSCH EDC7C3 Beyin Testi
Araç Bilgileri: MAN TGA 33.360- 2008 Model-Dizel-6 Silindir-EURO 3
Kullanılan Malzemeler: Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı, Termal Kamera (İsteğe Bağlı), multimetre ve havya seti
MAN TGA 33.360 EURO 3 ağır vasıta sahibi garajımızı arayarak, ağır vasıtanın üzerine yıldırım düştüğünü ve motor beyninin (ECU) çalışmadığını belirtti. Motor beynini bize yollaması ve arızasını tespit edeceğimizi söyledik.

Beyin koduna baktığımızda BOSCH EDC7C3 olduğunu gördük. BOSCH EDC7C3 beynini Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı’na bağladık. Bu bağlantıyı hem bizim yaptığımız EDC7C3 beynine ait soketle hem de Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı aldığınızda yanında verilen ve bütün beyinlere rahatça bağlantı yapmanızı sağlayan ünıversal Kablo ile yapabilirsiniz.

Bağlantımızı yaptıktan sonra bilgisayarımızda ECUTEST programımızı çalıştırdık. Araç marka ve modelini seçtikten sonra BOSCH EDC7C3 beynini onaylayarak simülasyon ekranımızı başlattık.

Simülasyon ekranımızı başlattığımız da beyinin hiçbir sinyal vermediğini sadece güç çektiğini, beynin Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı ile iletişim kuramadığını gözlemledik. Beynin iletişim hattı olan CAN LINE hatlarını multimetre yardımıyla kontrol ettiğimizde hiçbir sinyal gelmediğini gözlemledik.

Beyin Testi Cihazı

Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı simülasyon ekranından can hatlarına bağlı pinleri, bağlı olan pinlerin hangisinin CAN HIGH hangisinin CAN LOW olduğunu ve bu pinlerin hangi entegreye bağlı olduğunu simülasyon ekranından kolaylıkla tespit ettik.

Entegreyi kontrol ettiğimizde bunu bir termal kamerayla da yapabilirsiniz çekmesi gereken akımdan daha fazla akım çekerek çok yüksek sıcaklığa geldiğini ve işlevini yitirdiğini bunun sonucunda da beyinle araç arasında iletişim sağlanmasını engellediğini tespit ettik.

EDC7C3 beynini masaüstünde içini açarak CAN hattını kontrol eden entegreyi bir havya yardımıyla, motor beynine zarar vermeden yerinden çıkardık.

Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı bize entegrelerin marka ve modelini belirttiği için aynı entegrenin sağlamını yerinden çıkardığımız entegrenin yerine ECU’nun diğer devre elemanlarına zarar vermeden yerleştirdik.

Daha sonra Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı simülasyon ekranımızı açtığımızda beyin ile ECUTEST arasında iletişim sağlandığını gördük. Daha sonra beynin sensörlerini, enjektörlerini, valflerini ve rölelerini Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı simülasyon ekranından kontrol ettiğimizde sorunsuz bir şekilde çalıştığını gözlemledik.

Böylelikle araç başında olmadan masaüstünde BOSCH EDC7C3 beyninin arızasını Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı ile en düşük maliyetle ve kesin çözümle çok kolay bir şekilde giderilmiş oldu ve beyin müşteriye teslim edildi.

Bu ve bunun gibi daha bir çok ürün ve hizmet hakkında detaylı bilgi almak için; 0850 755 02 30 numaraları telefondan bilgi alabilirsiniz.

Farklı araçlar hakkında bilgi almak için tıklayınız.