Summer Sale - free shipping on all orders!
Personal menu
Ara
Blog arşivi
RSS

'2024' 'Ocak' blog yazısı

Mercedes Axor II Beyin Tamiri Nasıl Yapılır?

Mercedes Axor II Beyin Tamiri Nasıl Yapılır?

Beyin adı TEMIC WDF375.4 NMB375.4 olan Mercedes Axor II- 2013 Model-Dizel-6 Silindir-EURO 5 araç için Ecutest Beyin Tamiri ve Test Cihazı, Termal Kamera (İsteğe Bağlı), multimetre ve havya seti kullanılmıştır.

Ağır vasıta sahibi garajımızı arayarak, ağır vasıtanın marş yapmasına rağmen motorun çalışmadığını, bizi aramadan önce aracı yetkili servise götürdüğünü krank mili sensörünün değiştiğini, sensörün soket ve kablo tesisatının sağlam olduğunu ama aracın hâlâ çalışmadığını sorunun motor beyninde olacağını düşündüğünü bildirdi.

Sensörde,soketinde ve kablo tesisatında bir sorun olmadığı halde aracın çalışmaması sorunun motor beyninde olduğunu işaret ettiğini söyleyip, motor beynini müşteriden isteyerek masaüstüne aldık.

Mercedes Axor II Ecu Tamiri

Masaüstünde Axor II- EURO 5 ait olan TEMIC WDF375.4 NMB375.4 beynin pinleri ile Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı arasında bağlantı yapıldı.

Bu bağlantıyı TEMIC WDF375.4 NMB375.4 beynine ait soket yardımıyla ya da ECUTEST cihazını aldığınızda yanında verilen tüm araçlara rahatça bağlantı yapmanızı sağlayan Unıversal Kablo yardımıyla yapabilirsiniz.

Üniversal kablomuz ile bağlantıyı yaparak bilgisayarımızda ECUTEST programını çalıştırdık. Araç marka ve modelini seçtikten sonra simülasyon ekranımız açıldı. Simülasyon ekranımız açıldığında ilk olarak sol tarafta bulunan ‘Sensor Powers’ butonuna tıklayarak sensörlere giden besleme voltajlarını kontrol ettik ve sorunsuz olduğunu gözlemledik.

Simülasyon ekranımıza tekrar döndüğümüzde krank mili sensörünün beyine doğru sinyal yollamadığını, bundan dolayı enjektörlerin ateşleme zamanlarının düzensiz olduğunu hem ekran üzerinde hem de ile Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı üzerinde çok kolay bir şekilde tespit ettik.

Krank mili sensörünün arızalı olduğunu tespit ettikden sonra simülasyon ekranımızın üst kısmında bulunan ‘Component Description’ butonuna tıklayarak krank milinin bağlı olduğu entegreyi gördük daha sonra buradan çıkarak ‘ECU Elektrik Diyagramı’na tıklayarak krank miline bağlı olan pinleri öğrenerek pinlerin yolu kontrol edildi ve yolda bir sıkıntı olmadığı multimetre yardımıyla kontrol edildi.

Beyin Testi Cihazı

Krank milinin bağlı olduğu entegreyi multimetreyle kontrol ettiğimizde entegre bacaklarının birbirine kısa devre olduğunu, termal kamerayla baktığımızda da normalin çok üstünde ısındığını, işlevini yitirdiğini hem multimetreyle hem de termal kamera yardımıyla tespit etmiş olduk.

Krank milini yöneten bu entegre işlevini yitirdiği için sensörün doğru çalışmasına izin vermediğini bu nedenle de enjektörlere etki ettiği görüldü. Krank milini yöneten entegreyi havya ekipmanlarıyla ECU ya zarar vermeden sökerek yerine sağlam olan entegre yerleştirildi.

Entegreyi değiştirdikten sonra beyni tekrar Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazına bağladık. Krank milinin sorunsuz çalıştığını enjektörleri düzenli bir şekilde ateşlediğini hem simülasyon ekranında hem de cihazın üzerinde gördük.

Böylelikle araç başında olmadan masa üstünde TEMIC WDF375.4 NMB375.4 beyninin arızası Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı ile en düşük maliyetle ve kesin çözümle çok kolay bir şekilde giderilmiş oldu ve beyin müşteriye teslim edildi.

Bu ve bunun gibi daha birçok ürün hakkında bilgi edinmek istiyorum diyorsanız; 0850 755 02 30 numaralı telefonlardan bizlere ulaşabilirsiniz.

Farklı araçlar hakkında bilgi almak için tıklayınız.

Mercedes Atego Motor Beyin Tamiri

Mercedes Atego Motor Beyin Tamiri

2012 Model Mercedes Beyin Tamiri ATEGO EURO 5 ağır vasıta sahibi garajımızı arayarak, aracının hareket etmediğini ve hata verdiğini söyledi. Sorun ECU (Motor Beyin) da olduğundan dolayı biz de ECU (Motor Beyin)’yu söküp bize yollamasını istedik.

Mercedes ATEGO ağır vasıtasının motor beyini TEMIC OM906’yı masaüstüne aldık.

Mercedes ATEGO ECU (TEMIC OM906) Tamiri Nasıl Yapılır?

TEMIC OM906 motor beynini Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı’na bağlıyoruz. Bu bağlantıyı Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı aldığınızda yanında verilen, tüm ağır vasıta ve binek motor beyinlerinin hepsine kolaylıkla bağlanmanızı sağlayan Universal Soket ile yaptık.

Müşterilerimizin isteği dahilinde her motor beynine ait orijinal sokette yapıyoruz böylece direk ECU’ya soketi takıp bağlantınızı yapmış oluyorsunuz. Bağlantımızı yaptıktan sonra bilgisayardan Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı’na ait simülasyonumuzu acıyoruz.

Araç marka ve modeli seçtikten sonra Mercedes ATEGO, ECU (Motor Beyin) TEMIC OM906’yı onaylayarak simülasyon ekranımıza giriş yapıyoruz.

TEMIC OM906’yı simülasyon ekranımızda çalıştırıyoruz ve ilk olarak sol tarafta bulunan ‘Sensors Powers’ butonuna tıklayarak sensörlerin besleme voltajlarını kontrol ediyoruz ve bir sorun olmadığını görüyoruz.

Simülasyon ekranımızın sağ tarafında TEMIC OM906’ya ait sensör değerlerini kontrol ediyoruz. Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı bize sensörlerin değerlerini alçaltıp yükseltme olanağı sağlıyor böylece sensörün doğru çalışıp çalışmadığını anlıyoruz.

Beyin Testi Cihazı

Sensör değerlerini değiştirerek ilerliyoruz ve sadece AdBlue Sıcaklık Sensöründe (AdBlue Temperature Sensor) arıza olduğunu simülasyon ekranında kırmızı ışıklı olarak görüyoruz. Çünkü simülasyon ekranında arızalı olan sensör, valf veya enjektör kırmızı ışık olarak arıza veriyor.

Ağır vasıtaların kronik sorunu olan AdBlue sorun kodu aracın hareket etmesini engelliyor. Ağır vasıtanızı hareket ettirmek için öncelikle bu sorunu çözmeniz gerek.

Simülasyon ekranımızın üst kısmında bulunan ‘Component Description’ butonuna tıklayarak TEMIC OM906’in iç semasını açıyoruz.

Burada hangi entegrenin ne işe yaradığını, markasını ve modelini ekranda görebiliyoruz. AdBlue Sıcaklık Sensör’ünün bağlı olduğu devre elemanını buluyoruz.

Daha sonra ‘Electric Diyagram’ a AdBlue Sıcaklık Sensör’üne bağlı olan pinleri görüyoruz. Daha sonra bir multimetre yardımıyla öncelikle pinlerin yolunu kontrol ediyoruz ve bir sorun olmadığını görüyoruz.

Bağlı oldukları devre elemanını incelediğimizde işlevini yitirdiğini ve arızalı olduğunu görmüş oluyoruz. Havya yardımıyla bu devre elemanını ECU’ya zarar vermeden sökerek, yerine sağlam olan devre elemanını takıyoruz.

TEMIC OM906 ECU’yu tekrar Ecutest Beyin Tamiri ve Test Cihazı’na bağlıyoruz. Simülasyon ekranımızı çalıştırdığımızda sorunun giderildiğini hem simülasyon ekranında gözlemliyoruz.

Böylelikle Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı ile Mercedes ATEGO EURO 5 aracına ait TEMIC OM906 ECU’nun sorununu hızlı, kolay ve minimum maliyetle çözmüş oluyoruz.

Bu ve bunun gibi daha birçok ürün hakkında bilgi edinmek istiyorum diyorsanız; 0850 755 02 30 numaralı telefonlardan bizlere ulaşabilirsiniz.

Farklı araçlar hakkında bilgi almak için tıklayınız.

Mercedes Tourismo Motor Beyin Tamiri

Mercedes Tourismo Motor Beyin Tamiri

Mercedes Tourismo Euro 5 (Beyin Tamiri) motor yolcu otobüsü sahibi garajımızı arayarak aracının Adblue’sunu yeni değiştirdiğini sorunsuz olduğunu ama ekranda Adblue sorunu verdiğini bildirdi.

Bizde ECU (Motor Beyin)’yu bize yolladığı takdirde yardımcı olacağımızı söyledik. Daha sonra aracın ECU (Motor Beyin)’sunu masaüstüne aldık.

Mercedes Tourismo ECU (Motor Beyin) Tamiri Nasıl Yapılır?

Mercedes Tourismo aracına ait TEMIC OM457HLA ECU (Motor Beyin)’yu masaüstünde incelemeye başlıyoruz. Öncelikle TEMIC OM457HLA ile Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı arasında bağlantı yapıyoruz.

Bu bağlantıyı Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı yanında verilen, tüm ağır vasıta ve binek motor beyinlerinin hepsine kolaylıkla bağlanmanızı sağlayan Universal Soket ile yaptık.

Müşterilerimizin isteği dahilinde her motor beynine ait orijinal sokette yapabiliyoruz böylece direk ECU’ya soketi takıp bağlantınızı yapmış oluyorsunuz. Bağlantımızı yaptıktan sonra bilgisayardan Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı’na ait simülasyonumuzu açıyoruz.

Araç marka ve modeli seçtikten sonra ECU (Motor Beyin) TEMIC OM457HLA’yı onaylayarak simülasyon ekranımıza giriş yapıyoruz. Simülasyon ekranımızı çalıştırdığımızda öncelikle ekranın sol tarafında bulunan ‘Sensors Powers’ butonuna tıklayarak sensör besleme voltajlarını kontrol ediyoruz.

Baktığımızda sorunsuz olduğunu görüyoruz. Daha sonra ekranın ortasında görünen ‘Adblue Heater Valve’ AdBlue Isıtıcı Valfinin arızalı olduğunu kırmızı ışıkta arıza verdiğini görüyoruz.

Böylece TEMIC OM457HLA ECU’sunun sorununu bulmuş oluyoruz. Arızayı bulduktan sonra ilk olarak simülasyon ekranımızda ‘Component Description’ butonuna tıklayarak TEMIC OM457HLA ECU’sunun iç şemasını görüyoruz.

Burada devre elemanlarının görevi ve markası yazıyor. Buradan AdBlue Isıtıcı valfini kontrol eden devre elemanını buluyoruz. Daha sonra ‘Electric Diyagram’ a tıklayarak AdBlue Isıtıcı valfinin bağlı olduğunu pin uçlarını ve sinyal tiplerini görüyoruz.

Böylelikle Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı sayesinde hem devre elemanını hem de pin uçlarını öğreniyoruz. Daha sonra multimetre yardımıyla bağlı olduğu entegreyi inceliyoruz bir sorun olmadığını görüyoruz.

ECU pinlerinden bağlı olduğu yolu takip ettiğimizde yolda kopukluk olduğunu farkediyoruz. ECU’ya zarar vermeden yolu tamir ediyoruz. Bu işlem bittikten sonra TEMIC OM457HLA Motor beynini tekrar Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı’na bağlıyoruz.

Simülasyon ekranımızda testimizi yapıyoruz ve sorunun çözüldüğünü, valflerin sorunsuz bir şekilde çalıştığını gözlemliyoruz.

Böylece Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı sayesinde TEMIC OM457HLA ECU’sunun sorununu en hızlı, en kolay ve en düşük maliyetle yapıyoruz. TEMIC OM457HLA ECU’sunu müşterimize teslim ediyoruz.

Bu ve bunun gibi daha birçok ürün hakkında bilgi edinmek istiyorum diyorsanız; 0850 755 02 30 numaralı telefonlardan bizlere ulaşabilirsiniz.

Farklı araçlar hakkında bilgi almak için tıklayınız.

Mercedes Travego Motor Beyin ECU Tamiri

Mercedes Travego Motor Beyin ECU Tamiri

Mercedes Travego 2014 Model EURO 5 Motorlu aracın sahibi garajımızı arayarak ECU (Motor Beyin Tamiri)’de arıza olduğunu bildirdi.

Aracın sorununu sorduğumuzda, vitesi boşa aldıklarında aracın stop ettiğini ve rölantide çalışırken normalinden daha fazla titreyip ses yaptığını, arıza ışığı yaktığını öğrendik.

TEMIC OM502 olan ECU (Motor Beyin)’yu masaüstüne aldık.

Mercedes Travego Motor Beyin (ECU) Tamiri Nasıl Yapılır?

Mercedes Travego’ya ait olan TEMIC OM502 olan ECU (Motor Beyin) ile Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı arasında bağlantı yaptık. Bu bağlantıyı Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı aldığınızda yanında verilen, tüm ağır vasıta ve binek motor beyinlerinin hepsine kolaylıkla bağlanmanızı sağlayan Universal Soket ile yaptık.

Müşterilerimizin isteği dahilinde her motor beynine ait orijinal sokette yapabiliyoruz böylece direk ECU’ya soketi takıp bağlantınızı yapmış oluyorsunuz.

Bağlantımızı yaptıktan sonra bilgisayardan Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı’na ait simülasyonumuzu acıyoruz. Araç marka ve modeli seçtikten sonra ECU (Motor Beyin) TEMIC OM502’ü onaylayarak simülasyon ekranımıza giriş yapıyoruz.

Simülasyon ekranımızı açtığımızda 8 enjektörlü aracımızın 3 ve 4 numaralı enjektörlerinin ateşlemediğini kırmızı ışık olarak hata vermediğini simülasyon ekranımızda görüyoruz. Enjektör ateşlemelerini Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı’nın üzerinde de görebilirsiniz.

TEMIC OM502 ECU’nun sensörlerini valflerini kontrol ettiğimizde bir sorun olmadığını sadece 3 ve 4 numaralı enjektörlerin arızalı olduğunu Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı ile çok hızlı ve kolay bir şekilde tespit etmiş oluyoruz.

Simülasyon ekranımızın üst kısmında bulunan ‘Component Description’ butonuna tıklayarak TEMIC OM502’in iç semasını açıyoruz. Burada hangi entegrenin ne işe yaradığını, markasını ve modelini ekranda görebiliyoruz. Enjektör 3 ve 4’ün bağlı olduğu devre elemanını buluyoruz.

Daha sonra ‘Electric Diyagram’ a tıklayarak 3 ve 4 numaralı enjektöre bağlı olan pinleri görüyoruz. Daha sonra bir multimetre yardımıyla öncelikle pinlerin yolunu kontrol ediyoruz bir sorun olmadığını görüyoruz.

Bağlı oldukları devre elemanını incelediğimizde işlevini yitirdiğini ve arızalı olduğunu görmüş oluyoruz. Havya yardımıyla bu devre elemanını ECU’ya zarar vermeden sökerek, yerine sağlam olan devre elemanını takıyoruz.

TEMIC OM502 ECU’yu tekrar Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı’na bağlıyoruz. Simülasyon ekranımızı çalıştırdığımızda sorunun giderildiğini hem simülasyon ekranından hem de cihaz üzerinde gözlemledik.

Böylelikle Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı ile Mercedes TRAVEGO EURO 5 aracına ait TEMIC OM502 ECU’nun sorununu hızlı, kolay ve minimum maliyetle çözmüş oluyoruz.

Bu ve bunun gibi daha birçok ürün hakkında bilgi edinmek istiyorum diyorsanız; 0850 755 02 30 numaralı telefonlardan bizlere ulaşabilirsiniz.

Farklı araçlar hakkında bilgi almak için tıklayınız.

Continental Simos PCR 2.1 Motor Beyni Testi

Continental Simos PCR 2.1 Motor Beyni Testi

Beyin Adı: Continental SIMOS PCR 2.1 Beyin Testi
Araç Bilgileri: Volkswagen GOLF 1.6 TDI-2010
Kullanılan Malzemeler: Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı, multimetre ve havya seti
2010 model Volkswagen Golf aracı garajımıza geldi ve araç üzerinde bulunan beynin arızalı olduğu müşteri tarafından öğrenildi. Öncelikle araçtan beyni söküp, masaüstüne aldık.

Masaüstünde araca ait olan Continental marka PCR2.1 beynin pinleri ile Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı arasında bağlantı yapıldı. Bu bağlantıyı PCR2.1 beynine ait soket yardımıyla ya da ECUTEST cihazını aldığınızda yanında verilen tüm araçlara rahatça bağlantı yapmanızı sağlayan üniversal kablo yardımıyla yapabilirsiniz.

Üniversal kablomuz ile bağlantıyı yaptık ve bilgisayarımızda ECUTEST programını çalıştırdık. Arac marka ve modelini seçtikten sonra simülasyon ekranımız açıldı.

Simülasyon ekranında öncelikle sensörlere giden voltaj değerleri, krank mili ve eksantrik milinin dönme değerleri kontrol edildi ve sorunsuz olduğu görüldü. Simülasyon ekranında RPM butonu yardımıyla aracın hızı yükseltilip alçaltıldığında enjektörlerin devir hızları kontrol edildiğinde simülasyon ekranında 3 numaralı enjektörün kırmızı renkte arıza ikazı verdiği ve Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı üzerinde de 3 numaralı enjektörün ateşleme yapmadığı görüldü.

Beyinde başka arıza olup olmadığını görmek için simülasyon ekramızın sağ tarafında bulunan sensör değerleri kontrol edildi ve sorunsuz olduğunu tespit edildi. Böylelikle beynin sadece 3 numaralı enjektörünün arızalı olduğunu diğer sensörlerinin sorunsuz bir şekilde calıştığını Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı yardımıyla araç olmadan arızasını tespit etmiş olduk.

İlk olarak Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı yardımıyla beynin 3 numaralı enjektörüne ait olan pinleri ve bağlı olduğu devre elemanı tespit edidi. Daha sonra multimetre yardımıyla bağlı olduğu devre elemanının yolları kontrol edildi ve sorun olmadığı görüldü.

3 numaralı enjektörün bağlı olduğu devre elemanı olan mosfeti kontrol ettiğimizde işlevini yitirdiğini, yüksek akımdan dolayı bacaklarının birbirine kısa devre olduğunu multimetre ile gördük.

Arızalı olan devre elemanını havya seti yardımıyla söküp yerine sağlam mosfet takıldı. Beyni tekrar Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı’na bağladığımızda sorunun çözüldüğü,3 numaralı enjektörün ikaz vermeyip normal bir şekilde ateşleme yaptığı hem simülasyon ekranında hem de Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı üzerinde görüldü.

Böylelikle araç başında olmadan masa üstünde PCR2.1 beyninin arızası Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı ile en düşük maliyetle ve kesin çözümle çok kolay bir şekilde giderilmiş oldu ve beyin müşteriye teslim edildi.

Bu ve bunun gibi daha birçok ürün hakkında bilgi edinmek istiyorum diyorsanız; 0850 755 02 30 numaralı telefonlardan bizlere ulaşabilirsiniz.

Peugeot 307 Motor Beyin Tamiri

Peugeot 307 Motor Beyin Tamiri

Peugeot 307 1.6i Beyin Tamiri- araç sahibi garajımızı arayarak ECU’da arıza olduğunu gösterge ekranında motor ışığı yaktığını ve araç rölantide giderken teklemeler yaptığını bildirdi.

Bizde ECU (Motor Beyin)’yu bize yolladığı takdirde yardımcı olacağımızı söyledik. Daha sonra aracın ECU (Motor Beyin)’sunu masaüstüne aldık.

Peugeot 307 ECU (Motor Beyin) Tamiri Nasıl Yapılır?

Peugeot 307 1.6i aracına ait olan BOSCH ME7.4.4 beynini masaüstünde incelemeye başlıyoruz. Öncelikle BOSCH ME7.4.4 ile Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı arasında bağlantı yapıyoruz.

Bu bağlantıyı Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı yanında verilen, tüm ağır vasıta ve binek motor beyinlerinin hepsine kolaylıkla bağlanmanızı sağlayan Universal Soket ile yaptık.

Müşterilerimizin isteği dahilinde her motor beynine ait orijinal sokette yapabiliyoruz böylece direk ECU’ya soketi takıp bağlantınızı yapmış oluyorsunuz.

Bağlantımızı yaptıktan sonra bilgisayardan Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı’na ait simülasyonumuzu açıyoruz. Araç marka ve modeli seçtikten sonra ECU (Motor Beyin) BOSCH ME7.4.4’ü onaylayarak simülasyon ekranımıza giriş yapıyoruz.

Simülasyon ekranımızı çalıştırdığımızda öncelikle ekranın sol tarafında bulunan ‘Sensors Powers’ butonuna tıklayarak sensör besleme voltajlarını kontrol ediyoruz. Baktığımızda sorunsuz olduğunu görüyoruz.

Daha sonra sağ tarafta bulunan sensörlerin değerlerini değiştirdiğimizde Gaz Kelebeği Motoru Sensörü’nün (Throttle Motor) arızalı olduğunu kırmızı ışıkta uyarı verdiğini görüyoruz.

Arızayı bulduktan sonra ilk olarak simülasyon ekranımızda ‘Component Description’ butonuna tıklayarak BOSCH ME7.4.4 ECU’sunun iç şemasını görüyoruz. Burada devre elemanlarının görevi ve markası yazıyor.

Buradan Gaz Kelebeği Motoru Sensörünü kontrol eden devre elemanını buluyoruz. Daha sonra ‘Electric Diyagram’ a tıklayarak Gaz Kelebeği Motoru sensörüne bağlı olan pin uçlarını ve sinyal tiplerini görüyoruz.

Böylelikle Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı sayesinde hem devre elemanını hem de pin uçlarını öğreniyoruz. Multimetre yardımıyla öncelikle ECU’da bağlı olduğu devre elemanını kontrol ediyoruz, devre elemanının sorunsuz çalıştığını görüyoruz.

Daha ECU’nun pinlerinden baktığımızda devre elemanına bağlı olmadıklarını, devre yolunda bir kopukluk olduğunu tespit ediyoruz. Daha sonra bu kopukluğu ECU’ya zarar vermeden güzel bir şekilde tamamlıyoruz.

Daha sonra BOSCH ME7.4.4 Motor beynini tekrar Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı’na bağlıyoruz. Tekrar kontrol ettiğimizde sorunun çözüldüğünü, ECU’nun sorunsuz bir şekilde çalıştığını gözlemledik.

Böylece Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı sayesinde BOSCH ME7.4.4 ECU’sunun sorununu en hızlı, en kolay ve en düşük maliyetle yapıyoruz. BOSCH ME7.4.4 ECU’sunu müşterimize teslim ediyoruz.

Bu ve bunun gibi daha birçok ürün hakkında bilgi edinmek istiyorum diyorsanız; 0850 755 02 30 numaralı telefonlardan bizlere ulaşabilirsiniz.

Farklı araçlar hakkında bilgi almak için tıklayınız.

Renault Megane 2 Motor Beyin Tamiri

Renault Megane 2 Motor Beyin Tamiri

Renault Megane 2 araç sahibi garajımızı arayarak ECU (Motor Beyin Tamiri) de arıza olduğunu bildirdi. Bizde Motor Beynini bize yollamasını söyledik.

Müşterimize araçta mekanik bir sorun var mı diye sorduğumuz da mekanik sorunun olmadığını tüm bakımlarının yeni serviste yapıldığını bildirdi ama araç rölantide çalışırken söndüğünü bildirdi.

Renault Megane 2 ECU (Motor Beyni) Tamiri Nasıl Yapılır?

Renault Megane 2 aracına ait SAGEM S3000 Motor Beyin’i masaüstüne aldık. SAGEM S3000 ile Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı arasında bağlantı yaptık.

Bu bağlantıyı Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı yanında verilen, tüm ağır vasıta ve binek motor beyinlerinin hepsine kolaylıkla bağlanmanızı sağlayan Universal Soket ile yaptık.

Müşterilerimizin isteği dahilinde her motor beynine ait orijinal sokette yapabiliyoruz böylece direk ECU’ya soketi takıp bağlantınızı yapmış oluyorsunuz. Bağlantımızı yaptıktan sonra bilgisayardan Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı’na ait simülasyonumuzu açıyoruz.

Araç marka ve modeli seçtikten sonra ECU (Motor Beyin) SAGEM S3000’i onaylayarak simülasyon ekranımıza giriş yapıyoruz.

Simülasyon ekranımızı çalıştırdığımızda enjektörlerin sorunsuz olduğunu ama 4 tane Ateşleme Bobininin arızalı olduğunu, ateşleme yapmadıklarını kırmızı ışık olarak ikaz verdiklerini simülasyon ekranımızda görüyoruz.

Daha sonra simülasyon ekranımızın üst kısmında bulunan ‘Component Description’ butonuna tıklayarak SAGEM S3000 iç semasını açıyoruz. Burada hangi devre elemanının ne işe yaradığını, markasını ve modelini ekranda görebiliyoruz.

Burdan Ateşleme Bobinlerinin bağlı olduğu devre elemanını buluyoruz. 2 tane mosfet olduğunu görüyoruz. Daha sonra ‘Electric Diyagram’ a tıklayarak Ateşleme Bobinlerine bağlı olan pinleri görüyoruz.

Bir multimetre yardımıyla öncelikle pinlerin yolunu kontrol ediyoruz. Yolda bir sorun olmadığını görüyoruz.

Ateşleme Bobinlerinin bağlı olduğu mosfetleri kontrol ettiğimizde bacaklarının birbirine kısa devre olduğunu işlevini yitirdiğini tespit ettik. Daha sonra ECU’ya zarar vermeden havya yardımı ile arızalı devre elamanlarını sökerek yerine sağlam olan devre elemanını takıyoruz.

Test etmek için SAGEM S3000 ECU’sunu tekrar Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı’na bağlıyoruz. Simülasyon ekranımızı tekrar açtığımızda Ateşleme Bobinlerini kontrol ettiğimizde sorunun giderildiğini diğer sensörlerin, valflerin ve enjektörlerin de normal olarak çalıştığını görüyoruz.

Böylelikle Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı sayesinde Renault Megane 2 aracına ait SAGEM S3000 ECU’nun sorununu hızlı, kolay ve minimum maliyetle çözmüş oluyoruz.

Bu ve bunun gibi daha birçok ürün hakkında bilgi edinmek istiyorum diyorsanız; 0850 755 02 30 numaralı telefonlardan bizlere ulaşabilirsiniz.

Farklı araçlar hakkında bilgi almak için tıklayınız.

Renault Symbol Gösterge Panel Tamiri

Renault Symbol Gösterge Panel Tamiri

Renault Symbol 1.5 DCİ araç sahibi garajımızı arayarak aracının ECU (Motor Beyin Tamiri) ve gösterge paneli sorun olduğunu bildirdi. Bizde kendisinden ECU (Motor Beyni) ve aracın göstergesini söktürüp bize yollamasını talep ettik.

SAGEM marka S3000 kodlu olan motor beyni ve göstergeyi masaüstüne aldık. Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı’nı kullanarak SAGEM S3000 olan ECU’yu ve göstergeyi pin şemalarına bakarak cihaza bağlantısını yaptık.

Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı bize ECU’yu ve gösterge panelini araç üzerindeymiş gibi kontrol etmemizi sağlayan cihazdır. Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı içinde yüklü olan şemalara bakarak bağlantımızı kuruyoruz ve 12V güç vererek simülasyonumuzu çalıştırıyoruz.

Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı ECU’nun içindeki sensörlerin, valflerin, enjektörlerin püskürtme saniyesini ve ateşleme bobinlerin ateşleme sürelerini ayarlama imkânı sağlayan bir test cihaz olduğu için işimiz çok kolaylaşıyor.

Simülasyon ekranımızı çalıştırıp, sensör değerleriyle oynayarak göstergedeki değişimi gözlemledik. Bu gözlem sonucunda Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı simülasyon ekranında Motor Soğutma Suyu Sıcaklık Sensörü olan ECT (Engine Coolant Temperature Sensor)’nin değerini değiştirdiğimizde aracın göstergesinde bir değişim olmadığını gördük.

Böylece sorunun ECU (Motor Beyin)’da değil göstergede olduğunu tespit etmiş olduk. Göstergenin arkasını açtığımızda ECT’nin etki ettiği motor sıcaklığını gösteren ibreyi inceledik.

Motor sıcaklığı gösteren ibreye gelen yolu incelediğimizde, diyotun patladığını, güç geçirmediğini ve sonucunda motor sıcaklığını gösteren ibrenin doğru çalışmasını engellediğini tespit ettik.

Havya yardımıyla göstergeye zarar vermeden özenli bir şekilde görevini yitirmiş olan bozuk diyotu yerinden söküyoruz. Yerine sağlam olan diyotu özenli bir şekilde yerleştiriyoruz. Multimetre yardımıyla yaptığımız sökme takma işlemini kontrol ediyoruz ve sorunsuz olduğunu görüyoruz.

Göstergemizi ve ECU (Motor Beyin)’yu tekrar Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı’na bağladığımız da Motor Soğutma Suyu Sensör’ünün değerini değiştirdiğimizde göstergede de değiştiğini gözlemledik.

Diğer sensörleri de kontrol ettiğimizde bir sorun olmadığını, sorunsuz bir şekilde çalıştığını gördük. Böylelikle Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı sayesinde çok kolay bir şekilde ve en kısa sürede hem ECU’yu hem de Gösterge Panel’ini test etmiş olduk.

Daha sonra ECU (Motor Beyin) ve Gösterge Paneli’ni müşterimize teslim ettik.

Bu ve bunun gibi daha birçok ürün hakkında bilgi edinmek istiyorum diyorsanız; 0850 755 02 30 numaralı telefonlardan bizlere ulaşabilirsiniz.

Scania R400 Motor Beyin Tamiri

Scania R400 Motor Beyin Tamiri

Scania R400 2015 model (beyin tamiri) ağır vasıtanın sahibi garajımızı arayarak, aracının arıza ışığı yaktığını ve motoru kapattığında bile enjektörlerin durmadığını bildirdi. Bizde ECU’yu sökerek bize yollamasını istedik. TEMIC-1917800 olan ECU (Motor Beyin)’yu masaüstüne aldık.

SCANIA R400 Motor Beyin (ECU) Tamiri Nasıl Yapılır?

Scania R400 ağır vasıtasına ait olan TEMIC-1917800 olan motor beyni ile Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı arasında bağlantı yaptık. Bu bağlantıyı Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı aldığınızda yanında verilen, tüm ağır vasıta ve binek motor beyinlerinin hepsine kolaylıkla bağlanmanızı sağlayan Universal Soket ile yaptık.

Müşterilerimizin isteği dahilinde her motor beynine ait orijinal sokette yapabiliyoruz böylece direk ECU’ya soketi takıp bağlantınızı yapmış oluyorsunuz. Bağlantımızı yaptıktan sonra bilgisayardan Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı’na ait simülasyonumuzu açıyoruz.

Araç marka ve modeli seçtikten sonra ECU (Motor Beyin) TEMIC-1917800’ı onaylayarak simülasyon ekranımıza giriş yapıyoruz. Simülasyon ekranımızı açtığımızda enjektörlere bakıyoruz ve sorunsuz olduğunu gözlemliyoruz. Daha sonra sağ tarafta bulunan sensörleri kontrol ediyoruz.

Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı bize TEMIC-1917800’e bağlı sensörlerin değerlerini değiştirme olanağı sağlıyor. Bizde sensör değerlerini değiştirerek, sensöre atadığımız değer ile sensörün bize verdiği değer uyumunda sensörün sorunsuz olduğunu anlıyoruz.

Tüm sensör değerlerini alçaltıp yükseltiyoruz ve sadece ‘Yakıt Sıcaklık Sensörü’(Fuel Temperature Sensor) arızalı olduğunu kırmızı ışık olarak yandığını simülasyon ekranında görüyoruz. Yakıt Sıcaklık Sensör’ü arızalandığında ECU bu sensörden bir sıcaklık sinyali alamadığı için motoru çalıştırmaya devam ettirir.

Daha sonra simülasyon ekranımızın üst kısmında bulunan ‘Component Description’ butonuna tıklayarak TEMIC-1917800 iç semasını açıyoruz.

Burada hangi entegrenin ne işe yaradığını, markasını ve modelini ekranda görebiliyoruz. Yakıt Sıcaklık Sensör’ünün bağlı olduğu devre elemanını buluyoruz. Daha sonra ‘Electric Diyagram’ a tıklayarak Yakıt Sıcaklık Sensör’üne bağlı olan pinleri görüyoruz.

Daha sonra bir multimetre yardımıyla öncelikle pinlerin yolunu kontrol ediyoruz bir sorun olmadığını görüyoruz.

Bağlı oldukları devre elemanını incelediğimizde işlevini yitirdiğini ve arızalı olduğunu görmüş oluyoruz. Havya yardımıyla bu devre elemanını ECU’ya zarar vermeden sökerek, yerine sağlam olan devre elemanını takıyoruz.

TEMIC-1917800 ECU’yu tekrar Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı’na bağlıyoruz. Simülasyon ekranımızı çalıştırdığımızda sorunun giderildiğini gözlemliyoruz.

Böylelikle Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı ile SCANIA R400 aracına ait TEMIC-1917800 ECU’nun sorununu hızlı, kolay ve minimum maliyetle çözmüş oluyoruz.

Bu ve bunun gibi daha birçok ürün hakkında bilgi edinmek istiyorum diyorsanız; 0850 755 02 30 numaralı telefonlardan bizlere ulaşabilirsiniz.

Farklı araçlar hakkında bilgi almak için tıklayınız.

Seat Leon Motor Beyin Tamiri

Seat Leon Motor Beyin Tamiri

Seat Leon 1.6 TDI Beyin Tamiri- araç sahibi garajımızı arayarak aracının ECU (Motor Beyin) ‘sunda sorun olduğunu gösterge de arıza verdiğini bildirdi. Bizde ECU (Motor Beyin)’yu bize yolladığı takdirde yardımcı olacağımızı söyledik. Daha sonra aracın ECU (Motor Beyin)’sunu masaüstüne aldık.

Seat Leon ECU (Motor Beyin) Tamiri Nasıl Yapılır?

Seat Leon 1.6 TDI TDI aracına ait olan SIMOS PCR2.1 beynini masaüstünde incelemeye başlıyoruz. Öncelikle SIMOS PCR2.1 ile Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı arasında bağlantı yapıyoruz.

Bu bağlantıyı Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı yanında verilen, tüm ağır vasıta ve binek motor beyinlerinin hepsine kolaylıkla bağlanmanızı sağlayan Universal Soket ile yaptık.

Müşterilerimizin isteği dahilinde her motor beynine ait orijinal sokette yapabiliyoruz böylece direk ECU’ya soketi takıp bağlantınızı yapmış oluyorsunuz. Bağlantımızı yaptıktan sonra bilgisayardan Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı’na ait simülasyonumuzu açıyoruz. Araç marka ve modeli seçtikten sonra ECU (Motor Beyin) SIMOS PCR2.1 onaylayarak simülasyon ekranımıza giriş yapıyoruz.

Simülasyon ekranımız açıldığında araç devir saatini, motor sıcaklığını, enjektörleri, valfleri ve sağ tarafta da sensörleri görüyoruz. Enjektörlerin, valflerin, sensörlerin sorunsuz olduğunu görüyoruz.

Daha sonra sol tarafta bulunan ‘Sensors Powers’ butonuna tıklayarak sensör besleme voltajlarını kontrol ettiğimizde 5V olması gerekirken değerin 0 V olarak kırmızı ışıkta sorun verdiğini gördük. Böylece SIMOS PCR2.1 ECU’sunun arızasını bulmuş olduk.

Daha sonra üst tarafta bulunan ‘Component Description’ butonuna tıklayarak SIMOS PCR2.1 ECU’sunun iç şemasını görüyoruz. Burada devre elemanlarının görevi ve markası yazıyor.

Buradan Güç Sürücü Entegresini buluyoruz. ‘Electric Diyagram’ a tıklayarak sensörlerin 5 V pinlerini görüyoruz. Sonra pinlerden Güç Sürücü Entegresine giden yolu multimetre ile kontrol ediyoruz. Sorunsuz olduğunu görüyoruz.

Entegreyi multimetre ile test ettiğimizde entegre bacaklarının toprağa kısa devre olduğunu işlevini yitirdiğini anlıyoruz. Bu işlemi beyine güç verip bir termal kamera ile de yapabilirsiniz.

Arızalı entegreyi havya ile ECU’ya zarar vermeden özenli bir şekilde yerinden sökerek yerine sağlam olan entegremizi yerleştiriyoruz. Bu işlemi tamamladıktan sonra SIMOS PCR2.1 ECU muzu tekrar Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı’na bağlıyoruz.

Simülasyonumuzu tekrar çalıştırıyoruz. Sensör besleme voltajlarını kontrol ettiğimizde sorunun giderildiğini, 5V çıkış verdiklerini simülasyon ekranımızda görmüş oluyoruz ve testimizi tamamlamış oluyoruz.

Böylece Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı sayesinde SIMOS PCR2.1 ECU’sunun sorunu hızlı, kolay ve minimum maliyetle çözmüş oluyoruz. SIMOS PCR2.1 ECU’muzu müşterimize teslim ediyoruz.

Bu ve bunun gibi daha birçok ürün hakkında bilgi edinmek istiyorum diyorsanız; 0850 755 02 30 numaralı telefonlardan bizlere ulaşabilirsiniz.

Farklı araçlar hakkında bilgi almak için tıklayınız.