Summer Sale - free shipping on all orders!
Personal menu
Ara

Seat Leon Motor Beyin Tamiri

Seat Leon Motor Beyin Tamiri

Seat Leon 1.6 TDI Beyin Tamiri- araç sahibi garajımızı arayarak aracının ECU (Motor Beyin) ‘sunda sorun olduğunu gösterge de arıza verdiğini bildirdi. Bizde ECU (Motor Beyin)’yu bize yolladığı takdirde yardımcı olacağımızı söyledik. Daha sonra aracın ECU (Motor Beyin)’sunu masaüstüne aldık.

Seat Leon ECU (Motor Beyin) Tamiri Nasıl Yapılır?

Seat Leon 1.6 TDI TDI aracına ait olan SIMOS PCR2.1 beynini masaüstünde incelemeye başlıyoruz. Öncelikle SIMOS PCR2.1 ile Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı arasında bağlantı yapıyoruz.

Bu bağlantıyı Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı yanında verilen, tüm ağır vasıta ve binek motor beyinlerinin hepsine kolaylıkla bağlanmanızı sağlayan Universal Soket ile yaptık.

Müşterilerimizin isteği dahilinde her motor beynine ait orijinal sokette yapabiliyoruz böylece direk ECU’ya soketi takıp bağlantınızı yapmış oluyorsunuz. Bağlantımızı yaptıktan sonra bilgisayardan Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı’na ait simülasyonumuzu açıyoruz. Araç marka ve modeli seçtikten sonra ECU (Motor Beyin) SIMOS PCR2.1 onaylayarak simülasyon ekranımıza giriş yapıyoruz.

Simülasyon ekranımız açıldığında araç devir saatini, motor sıcaklığını, enjektörleri, valfleri ve sağ tarafta da sensörleri görüyoruz. Enjektörlerin, valflerin, sensörlerin sorunsuz olduğunu görüyoruz.

Daha sonra sol tarafta bulunan ‘Sensors Powers’ butonuna tıklayarak sensör besleme voltajlarını kontrol ettiğimizde 5V olması gerekirken değerin 0 V olarak kırmızı ışıkta sorun verdiğini gördük. Böylece SIMOS PCR2.1 ECU’sunun arızasını bulmuş olduk.

Daha sonra üst tarafta bulunan ‘Component Description’ butonuna tıklayarak SIMOS PCR2.1 ECU’sunun iç şemasını görüyoruz. Burada devre elemanlarının görevi ve markası yazıyor.

Buradan Güç Sürücü Entegresini buluyoruz. ‘Electric Diyagram’ a tıklayarak sensörlerin 5 V pinlerini görüyoruz. Sonra pinlerden Güç Sürücü Entegresine giden yolu multimetre ile kontrol ediyoruz. Sorunsuz olduğunu görüyoruz.

Entegreyi multimetre ile test ettiğimizde entegre bacaklarının toprağa kısa devre olduğunu işlevini yitirdiğini anlıyoruz. Bu işlemi beyine güç verip bir termal kamera ile de yapabilirsiniz.

Arızalı entegreyi havya ile ECU’ya zarar vermeden özenli bir şekilde yerinden sökerek yerine sağlam olan entegremizi yerleştiriyoruz. Bu işlemi tamamladıktan sonra SIMOS PCR2.1 ECU muzu tekrar Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı’na bağlıyoruz.

Simülasyonumuzu tekrar çalıştırıyoruz. Sensör besleme voltajlarını kontrol ettiğimizde sorunun giderildiğini, 5V çıkış verdiklerini simülasyon ekranımızda görmüş oluyoruz ve testimizi tamamlamış oluyoruz.

Böylece Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı sayesinde SIMOS PCR2.1 ECU’sunun sorunu hızlı, kolay ve minimum maliyetle çözmüş oluyoruz. SIMOS PCR2.1 ECU’muzu müşterimize teslim ediyoruz.

Bu ve bunun gibi daha birçok ürün hakkında bilgi edinmek istiyorum diyorsanız; 0850 755 02 30 numaralı telefonlardan bizlere ulaşabilirsiniz.

Farklı araçlar hakkında bilgi almak için tıklayınız.

Yorumunuzu bırakın