Renault Megane 2 Motor Beyin Tamiri
Renault Megane 2 araç sahibi garajımızı arayarak ECU (Motor Beyin Tamiri) de arıza olduğunu bildirdi. Bizde Motor Beynini bize yollamasını söyledik.
Müşterimize araçta mekanik bir sorun var mı diye sorduğumuz da mekanik sorunun olmadığını tüm bakımlarının yeni serviste yapıldığını bildirdi ama araç rölantide çalışırken söndüğünü bildirdi.
Renault Megane 2 ECU (Motor Beyni) Tamiri Nasıl Yapılır?
Renault Megane 2 aracına ait SAGEM S3000 Motor Beyin’i masaüstüne aldık. SAGEM S3000 ile Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı arasında bağlantı yaptık.
Bu bağlantıyı Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı yanında verilen, tüm ağır vasıta ve binek motor beyinlerinin hepsine kolaylıkla bağlanmanızı sağlayan Universal Soket ile yaptık.
Müşterilerimizin isteği dahilinde her motor beynine ait orijinal sokette yapabiliyoruz böylece direk ECU’ya soketi takıp bağlantınızı yapmış oluyorsunuz. Bağlantımızı yaptıktan sonra bilgisayardan Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı’na ait simülasyonumuzu açıyoruz.
Araç marka ve modeli seçtikten sonra ECU (Motor Beyin) SAGEM S3000’i onaylayarak simülasyon ekranımıza giriş yapıyoruz.
Simülasyon ekranımızı çalıştırdığımızda enjektörlerin sorunsuz olduğunu ama 4 tane Ateşleme Bobininin arızalı olduğunu, ateşleme yapmadıklarını kırmızı ışık olarak ikaz verdiklerini simülasyon ekranımızda görüyoruz.
Daha sonra simülasyon ekranımızın üst kısmında bulunan ‘Component Description’ butonuna tıklayarak SAGEM S3000 iç semasını açıyoruz. Burada hangi devre elemanının ne işe yaradığını, markasını ve modelini ekranda görebiliyoruz.
Burdan Ateşleme Bobinlerinin bağlı olduğu devre elemanını buluyoruz. 2 tane mosfet olduğunu görüyoruz. Daha sonra ‘Electric Diyagram’ a tıklayarak Ateşleme Bobinlerine bağlı olan pinleri görüyoruz.
Bir multimetre yardımıyla öncelikle pinlerin yolunu kontrol ediyoruz. Yolda bir sorun olmadığını görüyoruz.
Ateşleme Bobinlerinin bağlı olduğu mosfetleri kontrol ettiğimizde bacaklarının birbirine kısa devre olduğunu işlevini yitirdiğini tespit ettik. Daha sonra ECU’ya zarar vermeden havya yardımı ile arızalı devre elamanlarını sökerek yerine sağlam olan devre elemanını takıyoruz.
Test etmek için SAGEM S3000 ECU’sunu tekrar Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı’na bağlıyoruz. Simülasyon ekranımızı tekrar açtığımızda Ateşleme Bobinlerini kontrol ettiğimizde sorunun giderildiğini diğer sensörlerin, valflerin ve enjektörlerin de normal olarak çalıştığını görüyoruz.
Böylelikle Ecutest Beyin Simülasyon ve Test Cihazı sayesinde Renault Megane 2 aracına ait SAGEM S3000 ECU’nun sorununu hızlı, kolay ve minimum maliyetle çözmüş oluyoruz.
Bu ve bunun gibi daha birçok ürün hakkında bilgi edinmek istiyorum diyorsanız; 0850 755 02 30 numaralı telefonlardan bizlere ulaşabilirsiniz.
Farklı araçlar hakkında bilgi almak için tıklayınız.